Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ρύζι με μανιτάρια και κρέμα τυριού

Τι χρειαζόμαστε:

  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. ρύζι
  • 250 ml. λευκό κρασί
  • 200 γρ. Philadelphia

Πώς το κάνουμε:


    1.Ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρετε μαζί με το βούτυρο και 2 κουταλιές ελαιόλαδο.Όταν τα μανιτάρια ψηθούν τα βγάζετε από τη φωτιά και τα βάζετε σε ένα πιάτο.

    2.Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις άλλες 2 κουταλιές ελαιόλαδου, το ρύζι και σοτάρετε για 2 λεπτά. 

    3.Έπειτα προσθέτετε και το κρασί σιγά σιγά και ανακατέβετε μέχρι το ρύζι να βράσει και να έχει απορροφήσει όλα τα υγρά.

    4.Δέκα λεπτά πριν το τέλος προσθέτετε το Philadelphia, αλάτι και πιπέρι και στο τέλος τα μανιτάρια. Ανακατεύετε καλά μέχρι να το ρύζι να απορροφήσει το Philadelphia και να χυλώσει. 

    5.Σκεπάζετε την κατσαρόλα για λίγα λεπτά και έπειτα σερβίρετε.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Πρόσθεσα σκορδοπίπερο αντί για σκέτο πιπέρι και επίσης 2 κουταλιές της σούπας κάρυ για πιο έντονη γεύση. Ιδιαίτερη νοστιμιά δίνει άν προσθέσετε παρμεζάνα στο σερβίρισμα. Καλή όρεξη!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου