Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Καρυδόπιτα


Τι χρειαζόμαστε:


  • 4 φλ.τσαγιού χοντρά αλεσμένα καρύδια
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλ. τσαγιού φρυγανιά αλεσμένη
  • 2,5 κ.γ κανέλα
  • 200 γρ. βούτυρο (προτιμώ γάλακτος)
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 7 αυγά χωρισμένα
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
Για το σιρόπι
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • φλούδα από λεμόνι

Πώς το κάνουμε:


  1. Χωρίζουμε τα αυγά. Κρατάμε τα ασπράδια και τα κάνουμε μαρέγκα, βάζοντας το 1/2 κ.γ αλάτι.
  2. Όταν τα χτυπήσουμε μαρέγκα, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί με τους κρόκους, ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε την μαρέγκα. Μην το βλέπετε έτσι σφιχτό, μην φοβηθείτε καθόλου!
  3. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα μεσαίο ταψάκι, ρίχνεται το μείγμα και το βάζετε να ψηθεί περίπου 35 λεπτά στους 170 βαθμούς αέρα.
  4. Με το που το βάλετε στον φούρνο, βράζετε το σιρόπι για 10 λεπτά.
  5. Όταν βγάλετε το γλυκό καυτό από τον φούρνο, φροντίστε να είναι χλιαρό-ζεστό το σιρόπι. Χαράψτε σε κομμάτια το γλυκό ΚΑΙ ΜΕΤΑ σιροπιάστε σιγά σιγά. Αφήστε το κάποιες ώρες να ''πιεί'' το σιρόπι και απολαύστε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκιμάστε την με παγωτό!
Καλή όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου