Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Κεφτεδάκια

Μια διαφορετική συνταγή για κεφτεδάκια, δοκιμάστε την.


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1,5 κούπα κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο ή παξιμάδι καλά μουλιασμένο ή φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο
  • 2 αβγά
  • 1/4 κούπας λάδι
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 1,5 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1,5 κουταλιά σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • αλατοπίπερο
  • αλεύρι για το τύλιγμα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι, τον κιμά, τον μαϊντανό, το δυόσμο, τη ρίγανη και όσο αλατοπίπερο επιθυμούμε.
  2. Αν χρησιμοποιήσουμε ψωμί ή παξιμάδι το στίβουμε πολύ καλά και το προσθέτουμε ή προσθέτουμε απλώς τη φρυγανιά ανακατεύοντας καλά.
  3. Σπάμε τα αβγά στο μίγμα, και προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι ανακατεύοντας πολύ καλά να πάνε οι γεύσεις παντού.
  4. Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα κατά προτίμηση στο ψυγείο.
  5. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια μεγάλα (σαν μικρά μπιφτέκια) αλευρώνουμε και τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι.
  6. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, προσθέτουμε τους κεφτέδες και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  7. Τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές να ροδίσουν καλά αλλά να μην καούν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προτιμήστε το μεγαλύτερο μέγεθος (στυλ μικρού μπιφτεκιού) εάν σας αρέσει να είναι ζουμερά μέσα και να μη στεγνώνουν. Προτιμήστε το παξιμάδι αντί του ψωμιού ή της φρυγανιάς, τα κάνει πιο τραγανά. 
Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου