Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Τσιπούρα στο φούρνου


Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 τσιπούρες
  • ρίγανη
  • λάδι
  • λεμόνι
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε πλένουμε και στεγνώνουμε τις τσιπούρες.
  2. Κάνουμε με το μαχαιράκι δυο λοξές τομές σε κάθε πλευρά του ψαριού και βάζουμε μέσα λίγες σταγόνες λάδι και ρίγανη.
  3. Αλείφουμε την κοιλιά και το έξω μέρος ολόκληρο με λάδι και τα βάζουμε στη σχάρα στους 250 βαθμούς στο γκριλ, όχι πάνω πάνω αλλά στην προηγούμενη θέση του φούρνου μέχρι να ροδίσουν. Τα γυρίζουμε να ψηθούν λίγο κι απ την άλλη.
  4. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι όταν βγούν από το φούρνο.
  5. Φτιάχνουμε το λαδολέμονο με λίγη ρίγανη το χτυπάμε και το ρίχνουμε στο ψάρι αφού το ανοίξουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή στην ποσότητα της ρίγανης ωστέ να μην πικρίσει το ψάρι. Ρίξτε μπόλικο λεμόνι.
Καλή όρεξη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου