Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Λαχανοντολμάδες

Παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες.




Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 λάχανο μέτριο
  • 500 γρ. κιμά
  • 2 φλιτζανάκια ρύζι καρολίνα
  • 2 κρεμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμύδι ξερό
  • μαιντανό
  • ανηθο
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αυγά φρέσκα
  • 1 λεμόνι

Πώς το κάνουμε:


1. Βάζουμε το λάχανο σε κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να ανοίξουν και να μαλακώσουν λίγο τα φύλλα.
2. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ρύζι, τον μαιντανό, τον άνηθο, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
3. Γεμίζουμε ενα ενα τα φύλλα του λάχανου με λίγο κιμά και τυλίγουμε σε ρολάκια.
4. Στρώνουμε ένα φύλλο λάχανου πάντα κάτω στον πάτο της κατσαρόλας και μετά βάζουμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα ομοιόμορφα, τούς ρίχνουμε νεράκι, λάδι, αλάτι, πιπέρι και αν τούς βράσετε σε κατσαρόλα απλή τούς βάζετε ενα πιατάκι απο επάνω για να μή χαλάσουν το σχήμα τους.
5. Μόλις είναι έτοιμα βρασμένα ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά με το λεμόνι.
6. Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγες κουταλιές από το ζουμί χτυπώντας το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στό φαγητό μας κουνώντας συνεχώς την κατσαρόλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ρίξτε αρκετό λεμόνι. Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου