Εύκολη και νόστιμη πίτα για ένα χορταστικό γεύμα
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο ζύμη σφολιάτα ή μπορείτε να φτιάξετε την δική σας όπως αναφέρεται στο blog
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 2 κρεμμύδια τριμένα
- 3 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομένα
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κρέατος
- 3 κουταλιές σούπας μαιντανό ψιλοκομένο
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 300 γρ. τυρί φέτα τριμένη
- 200 γρ. γραβιέρα τριμένη
- αλάτι, πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Ζύμωνετε το φύλλο όπως αναγράφουμε στο blog ή αγοράζετε έτοιμη ζύμη.
- Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια.
- Ρίχνουμε και τον κιμά και σωτάρουμε λίγο προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και το ζωμό, βράζοντας τα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Τραβάμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και ρίχνουμε τον μαιντανό.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
- Τέλος χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τον κιμά.
- Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα ενα ενα.
- Απλώνουμε τη γέμιση του κιμά και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με τα τριμμένα τυριά.
- Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας τα με λάδι.
- Ψήνουμε την πίτα σε ζεστό φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σπιτικό χωριάτικο φύλλο είναι πάντα νοστιμότερο απο την έτοιμη σφολιάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου