Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Κρεατόπιτα παραδοσιακή

Εύκολη και νόστιμη πίτα για ένα χορταστικό γεύμα



Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο ζύμη σφολιάτα ή μπορείτε να φτιάξετε την δική σας όπως αναφέρεται στο blog
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 2 κρεμμύδια τριμένα
  • 3 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομένα
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κρέατος
  • 3 κουταλιές σούπας μαιντανό ψιλοκομένο
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 300 γρ. τυρί φέτα τριμένη
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζύμωνετε το φύλλο όπως αναγράφουμε στο blog ή αγοράζετε έτοιμη ζύμη.
  2. Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια.
  3. Ρίχνουμε και τον κιμά και σωτάρουμε λίγο προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και το ζωμό, βράζοντας τα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  4. Τραβάμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και ρίχνουμε τον μαιντανό.
  5. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
  6. Τέλος χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τον κιμά.
  7. Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα ενα ενα.
  8. Απλώνουμε τη γέμιση του κιμά και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με τα τριμμένα τυριά.
  9. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας τα με λάδι.
  10. Ψήνουμε την πίτα σε ζεστό φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το σπιτικό χωριάτικο φύλλο είναι πάντα νοστιμότερο απο την έτοιμη σφολιάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου