Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Μοσχαρίσιο φιλέτο με κρέμα γάλακτος από τον Γιάννη

Η συνταγή δημιουργήθηκε από 2 φοιτητές στη Γαλλία δεκαετία του 50' ένας Έλληνας και ένας Γάλλος. Ένα πολύ ιδιαίτερο φαγητό που μπορεί να σταθεί και μόνο του χωρίς κανένα συνοδευτικό.



Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μοσχάρι φιλέτο
  • 4 κονσέρβες ντοματάκια ολόκληρα
  • 1 κρέμα γάλακτος 300γρ
  • Μουστάρδα κατά προτίμηση καυτερή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο

Πώς το κάνουμε:


  1. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια φιλέτο κ τα τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Αφαιρούμε τα φιλετάκια απο το τηγάνι και τα αλείφουμε με μουστάρδα και απο τις δύο πλευρές και τα ξαναπροσθέτουμε για 1 λεπτό απο την κάθε μεριά.
  3. Προσθέτουμε από τις κονσέρβες μόνο τα ντοματάκια χωρίς το ζουμί, αλάτι και μπόλικο πιπέρι και την ζάχαρη ανάλογα με το γούστο και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ιδανικό κρέας είναι το φιλέτο αλλά μπορεί να αντικατασταθεί και απο μοσχαρίσιο κρέας χωρίς κόκκαλο. Ο χρόνος τσιγαρίσματος σε αυτή την περίπτωση θα επιμηκυνθεί. 
Χρησιμοποιήστε μεγάλο τηγάνι γιατί η σάλτσα είναι μεγάλη ποσότητα.
Ιδιαίτερη γεύση προσθέτει το πιπέρι γιαυτό προσθέστε αρκετή δόση. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι και μπόλικο ψωμί!
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου