Πανεύκολο και γρήγορο επιδόρπιο.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 ποτήρι λάδι
- 2 ποτήρια σιμιδγάλι χονδρό
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 φλούδα λεμόνι
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει.
- Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
- Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και την φλούδα απο λεμόνι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σιρόπι.
- Ρίχνουμε το σιρόπι στο κατσαρολάκι με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πιεί το ζουμί.
- Το βάζουμε σε φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει περίπου μια ώρα μέχρι να ξεφορμάρουμε.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ακόμα νοστιμότερο αν τοποθετηθεί στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου