Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Σιμιγδαλένιος χαλβάς από την Ρόη

Πανεύκολο και γρήγορο επιδόρπιο.




Τι χρειαζόμαστε:


  • 1 ποτήρι λάδι
  • 2 ποτήρια σιμιδγάλι χονδρό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 φλούδα λεμόνι

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει.
  2. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
  3. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και την φλούδα απο λεμόνι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σιρόπι.
  4. Ρίχνουμε το σιρόπι στο κατσαρολάκι με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πιεί το ζουμί.
  5. Το βάζουμε σε φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει περίπου μια ώρα μέχρι να ξεφορμάρουμε.
  6. Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ακόμα νοστιμότερο αν τοποθετηθεί στο ψυγείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου