Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Λουκάνικα με πατάτες γιαχνί

Νόστιμο φαγητό κατσαρόλας με λουκάνικο!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4-5 πατάτες
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο 
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κούπα ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά τις πατάτες που έχουμε κόψει σε κύβους, το πολτοποιημένο σκόρδο και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες, σκέτο, χωρίς λάδι, για να βγάλει όλο το λίπος του.
  4. Μόλις μαλακώσουν λίγο οι πατάτες, προσθέτουμε το λουκάνικο, ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθεί με τη σάλτσα και το αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις μαζί με τις πατάτες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν σας αρέσει το χωριάτικο λουκάνικο, μπορείτε να βάλετε όποιο λουκάνικο σας αρέσει. Καλή όρεξη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου