Νόστιμο και απολαυστικό ζεστό πιάτο!
Τι χρειαζόμαστε:
- 400 γρ χοιρινό σε κομμάτια
- 1-2 λεμόνια (ανάλογα με τα γούστα)
- 4 κ.σ. μουστάρδα (ανάλογα με τα γούστα)
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- λάδι
Πώς το κάνουμε:
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
- Βάζουμε λάδι στο τηγάνι (να καλυφθεί ο πάτος) και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Όταν κάψει το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη πιπεριά και όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, ρίχνουμε το κρέας πασπαλισμένο με ρίγανη.
- Τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να κάνει κρούστα και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει (θα έχει βγάλει κάποια υγρά, αλλά αν χρειαστεί και άλλα, ρίχνουμε ζεστό νερό).
- Όταν έχει βράσει το κρέας, ρίχνουμε το λεμόνι και την μουστάρδα το αφήνουμε να πάρει μια βράση (2-3') και μετά προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι.
- Το αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση περίπου 5 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρεται ζεστό με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου