Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Χοιρινή τηγανιά λεμονάτη

Νόστιμο και απολαυστικό ζεστό πιάτο!


Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ χοιρινό σε κομμάτια
  • 1-2 λεμόνια (ανάλογα με τα γούστα)
  • 4 κ.σ. μουστάρδα (ανάλογα με τα γούστα)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • λάδι

Πώς το κάνουμε:

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
  2. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι (να καλυφθεί ο πάτος) και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  3. Όταν κάψει το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη πιπεριά και όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, ρίχνουμε το κρέας πασπαλισμένο με ρίγανη.
  4. Τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να κάνει κρούστα και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει (θα έχει βγάλει κάποια υγρά, αλλά αν χρειαστεί και άλλα, ρίχνουμε ζεστό νερό).
  5. Όταν έχει βράσει το κρέας, ρίχνουμε το λεμόνι και την μουστάρδα το αφήνουμε να πάρει μια βράση (2-3') και μετά προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι.
  6. Το αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση περίπου 5 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρεται ζεστό με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου