Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ντοματοκεφτέδες


Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή δυόσμο
  • λίγο λάδι για το τηγάνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια στον τρίφτη. Αδειάζουμε το μίγμα από τις ντομάτες σε ένα ψιλό τρυπητό και το αφήνουμε να στραγγίξει τα υγρά για μια ώρα.
  2. Αδειάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Το μίγμα πρέπει να είναι πηχτό. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Δεν βάζουμε λάδι.
  3. Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι έως ότου να ζεσταθεί πολύ καλά. Παίρνουμε κουταλιά κουταλιά το μίγμα και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε ώσπου να ροδοκοκκινήσουν και σερβίρουμε αμέσως.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τρώγονται ζεστοί, σερβίρεται ως κυρίως πιάτο με πουρέ ή ρύζι ή ό,τι σας αρέσει.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου