Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό σπανάκι
- 4 πράσα
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 2 χούφτες ρύζι
- ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
- 1 λεμόνι
Πώς το κάνουμε:
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα. Το σπανάκι το χοντροκόβουμε.
- Σκεπάζουμε τον πάτο μιας κατσαρόλας με ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, φρέσκα και ξερά μαζί με τα πράσα.
- Μόλις αρχίσουν να ψήνονται προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε να μαραθεί. Το σπανάκι θα βγάλει τα υγρά του οπότε δεν προσθέτουμε αμέσως νερό παρά στην συνέχεια.
- Αφού μαραθεί το σπανάκι μας, ρίχνουμε τον άνηθο, το ρύζι, 2 κούπες τσαγιού νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε για 10' ακόμα ανακατεύοντας συχνά να μην μας κολλήσει το ρύζι. Στην συνέχεια αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε σκεπασμένο να ¨τραβήξει¨ τα υγρά του.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρουμε με ψωμί και φέτα. Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου