Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Σπανακόρυζο λεμονάτο


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό σπανάκι 
  • 4 πράσα 
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 
  • 1/2 ματσάκι άνηθο 
  • 2 χούφτες ρύζι 
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 λεμόνι

Πώς το κάνουμε:

  1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα. Το σπανάκι το χοντροκόβουμε.
  2. Σκεπάζουμε τον πάτο μιας κατσαρόλας με ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, φρέσκα και ξερά μαζί με τα πράσα.
  3. Μόλις αρχίσουν να ψήνονται προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε να μαραθεί. Το σπανάκι θα βγάλει τα υγρά του οπότε δεν προσθέτουμε αμέσως νερό παρά στην συνέχεια.
  4. Αφού μαραθεί το σπανάκι μας, ρίχνουμε τον άνηθο, το ρύζι, 2 κούπες τσαγιού νερό, αλάτι και πιπέρι.
  5. Βράζουμε για 10' ακόμα ανακατεύοντας συχνά να μην μας κολλήσει το ρύζι. Στην συνέχεια αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε σκεπασμένο να ¨τραβήξει¨ τα υγρά του.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρουμε με ψωμί και φέτα. Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου