Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Μπριζόλες κατσαρόλας


Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 μέτριες μπριζόλες
  • 3 κ.σ. μουστάρδα 
  • 3 κ.σ. ξύδι balsamico
  • 5 κ.σ. λευκό ή κόκκινο κρασί
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι 
  • πάπρικα
  • νερό

Πώς το κάνουμε:

  1. Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε ένα πιάτο και τις αλείφουμε και από τις 2 πλευρές με μουστάρδα, αλάτι, μαύρο πιπέρι και πάπρικα.
  2. Βάζουμε 5 κουταλιές της σούπας λάδι στη κατσαρόλα.
  3. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα τις μπριζόλες μια μία να σωταριστούν.
  4. Μόλις σωτάρουμε και την τελευταία, τις βάζουμε όλες μαζί στη κατσαρόλα.
  5. Προσθέτουμε το balsamico, το κρασί και λίγο νερό μέχρι να σκεπαστούν οι μπριζόλες.
  6. Τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά, χαμηλώνοντας την φωτιά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρεται με ρύζι, τηγανιτές πατάτες ή πουρέ. 
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου