Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Τζατζίκι

Νόστιμο σπιτικό τζατζίκι, συνοδεύεται με διάφορους μεζέδες.


Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. γιαούρτι
  • 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 κουτ. σούπας άνιθο

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε κατά μήκος στη μέση και στη συνέχεια το τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη και το στύβουμε με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά του.
  2. Βάζουμε σε ένα μπόλ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
  3. Κλείνουμε το μπόλ και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το φάμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ιδανικότερο γιαούρτι είναι το σακούλας αλλιώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλήρες τύπου τοτάλ.


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου