Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Τυρόπιτα με σπιτικό χωριάτικο φύλλο



Τι χρειαζόμαστε:


Για την ζύμη:
  • 350 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο χλιαρό νερό 
  • αλάτι
  • 1 αυγό
  • σουσάμι
Για την γέμιση:
  • 400 γρ. φέτα
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. κίτρινα τυριά
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 1 αυγό
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:


  1. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την ζύμη εκτός από το αυγό και το σουσάμι, ζυμώνουμε και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1/2 με 1 ώρα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά τριμμένα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για την γέμιση.
  3. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε δύο φύλλα (το κάτω φύλλο πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος και πάχος από το επάνω).
  4. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε το κάτω φύλλο.
  5. Προσθέτουμε την γέμιση.
  6. Σκεπάζουμε με το επάνω φύλλο και γυρίζουμε το τμήμα του κάτω φύλλου που περισσεύει προς τα μέσα για να κλείσουμε την πίτα.
  7. Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και προσθέτουμε το σουσάμι.
  8. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45' (ανάλογα με τον φούρνου).

Λίγα μυστικά ακόμα

Η αναλογία των τυριών μπορεί να γίνει βάσει της προτίμησης μας. Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου