Τι χρειαζόμαστε:
Για την ζύμη:
- 350 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- λίγο χλιαρό νερό
- αλάτι
- 1 αυγό
- σουσάμι
Για την γέμιση:
- 400 γρ. φέτα
- 100 γρ. ανθότυρο
- 100 γρ. κίτρινα τυριά
- 1 φλυτζάνι γάλα
- 1 αυγό
- πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την ζύμη εκτός από το αυγό και το σουσάμι, ζυμώνουμε και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1/2 με 1 ώρα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά τριμμένα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για την γέμιση.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε δύο φύλλα (το κάτω φύλλο πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος και πάχος από το επάνω).
- Λαδώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε το κάτω φύλλο.
- Προσθέτουμε την γέμιση.
- Σκεπάζουμε με το επάνω φύλλο και γυρίζουμε το τμήμα του κάτω φύλλου που περισσεύει προς τα μέσα για να κλείσουμε την πίτα.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και προσθέτουμε το σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45' (ανάλογα με τον φούρνου).
Λίγα μυστικά ακόμα
Η αναλογία των τυριών μπορεί να γίνει βάσει της προτίμησης μας. Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου