Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Γαρίδες σαγανάκι

Ο απόλυτος μεζές.



Τι χρειαζόμαστε:

  • Ελαιόλαδο
  • 500 γρ. γαρίδες (προτιμότερες οι μεγάλες)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 70 ml. ούζο ή κρασί 
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Μαιντανό ψιλοκομμένο
  • Φέτα

Πώς το κάνουμε:

1. Βάζω το λάδι στο τηγάνι και οταν ζεσταθεί ρίχνω το σκόρδο  και το κρεμμύδι και αφού μαραθούν ρίχνω τις γαρίδες.
2. Όταν πάρουν χρώμα, σβήνω με το ούζο ή κρασί.
3. Ρίχνω τη ντομάτα με τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
4. Μόλις τελειώσει ρίχνω τη φέτα και το μαιντανό και σερβίρω.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι γαρίδες είναι προτιμότερο να είναι οι νούμερο 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου