Ο απόλυτος μεζές.
Τι χρειαζόμαστε:
- Ελαιόλαδο
- 500 γρ. γαρίδες (προτιμότερες οι μεγάλες)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
- 70 ml. ούζο ή κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Μαιντανό ψιλοκομμένο
- Φέτα
Πώς το κάνουμε:
1. Βάζω το λάδι στο τηγάνι και οταν ζεσταθεί ρίχνω το σκόρδο και το κρεμμύδι και αφού μαραθούν ρίχνω τις γαρίδες.
2. Όταν πάρουν χρώμα, σβήνω με το ούζο ή κρασί.
3. Ρίχνω τη ντομάτα με τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
4. Μόλις τελειώσει ρίχνω τη φέτα και το μαιντανό και σερβίρω.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι γαρίδες είναι προτιμότερο να είναι οι νούμερο 1.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου