Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Μακαρόνια με αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά

Κλασσικό και αγαπημένο πιάτο μακαρόνια με κιμά!



Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 500 γρ. κιμά -> 300 αρνίσιο, 200 μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500γρ έτοιμη σάλτσα ντομάτας τύπου πουμαρό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κουταλιές σούπας βασιλικό
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας σόγια σως
  • 2 κύβοι λαχανικών
  • λίγο λάδι
  • βούτυρο για τα μακαρόνια

Πώς το κάνουμε:

1. Βάζουμε σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι το λάδι και το κρεμμύδι. Μετά απο 3 λεπτά προσθέτουμε και το σκόρδο και τον κιμά.
2. Τσιγαρίζουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα, φροντίζοντας να μην σβολιάσει. Όταν τσιγαριστεί καλά ο κιμάς,
3. Ρίχνουμε τη σάλτσα και τα μυρωδικά και έναν κύβο λαχανικών.
4. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιεί το περισσότερο ζουμί (περίπου 40')
5. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου έχοντας προσθέσει έναν κύβο κατα την βράση. 'Οταν είναι πλέον έτοιμα τσιγαρίζουμε λίγο βούτυρο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
6.Σερβίρουμε ζεστά με μπόλικο τυρί.

Λίγα μυστικά ακόμα


Ο αρνίσιος κιμάς δίνει ιδιαίτερη γεύση.
Τα μακαρόνια πρέπει να μην είναι πολύ βρασμένα αλλά αλ ντεν τε. 
Μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε τυρί αν και το νοστιμότερο γιαυτή την συνταγή είναι η παρμεζάνα.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου