Ρεβυθόσουπα νόστιμη και χυλωμένη.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1/2 κιλό ρεβύθια
- 1 χούφτα φασόλια
- 2 μεγάλες ντομάτες στον τρίφτη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Από το προηγούμενο βράδυ αφού πλύνουμε τα ρεβύθια μαζί με λίγα φασόλια τα βάζουμε να φουσκώσουν σε ΧΛΙΑΡΟ νερό με αλάτι.
- Το επόμενο πρωί τα στραγγίζουμε και τα ξαναπλένουμε.
- Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με κρύο νερό να τα ξεπερνάει κατά δύο περίπου δάχτυλα.
- Όταν αρχίζουν να βγάζουν αφρούς τα ξαφρίζουμε.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
- Όταν γίνει το σβήνουμε και το αφήνουμε πάνω στη σβησμένη εστία μέχρι να σταματήσει να βράζει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρεται με μπόλικο ξύδι ή λεμόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου