Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ρεβύθια

Ρεβυθόσουπα νόστιμη και χυλωμένη.



Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό ρεβύθια
  • 1 χούφτα φασόλια
  • 2 μεγάλες ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Από το προηγούμενο βράδυ αφού πλύνουμε τα ρεβύθια μαζί με λίγα φασόλια τα βάζουμε να φουσκώσουν σε ΧΛΙΑΡΟ νερό με αλάτι.
  2. Το επόμενο πρωί τα στραγγίζουμε και τα ξαναπλένουμε.
  3. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με κρύο νερό να τα ξεπερνάει κατά δύο περίπου δάχτυλα.
  4. Όταν αρχίζουν να βγάζουν αφρούς τα ξαφρίζουμε.
  5. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν.
  6. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
  7. Όταν γίνει το σβήνουμε και το αφήνουμε πάνω στη σβησμένη εστία μέχρι να σταματήσει να βράζει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρεται με μπόλικο ξύδι ή λεμόνι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου