Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Χταπόδι ψητό

Μια από τις αγαπημένες μου συνταγές καθώς το χταπόδι δεν χάνει καθόλου σε όγκο στο ψήσιμο.



Τι χρειαζόμαστε:


  • 1 χταπόδι κατεψυγμένο μεγάλο ή 2 μικρότερα 
  • Λίγο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • ρίγανη

Πώς το κάνουμε:


  1. Δεν ξεπαγώνουμε το χταπόδι, απλά το πλένουμε πολύ καλά και το πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και το τυλίγουμε πολύ καλά σε αλουμινόχαρτο. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς το βάζουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 1,5 ώρα περίπου. Όταν θα αρχίσει να μυρίζει, είναι σχεδόν έτοιμο. Το αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά ακόμη και τελειώσαμε!
  2. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, σχίζουμε πολύ προσεκτικά το αλουμινόχαρτο, γιατί θα βγάλει ατμό και πολύ ζουμί. Χύνουμε τα ζουμιά του, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια το κόβουμε κομματάκια πάχους ενός δακτύλου.
  3. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε ελαιόλαδο, ξύδι, δάφνη και ρίγανη μας και σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το χταπόδι όπως προανέφερα δεν χάνει καθόλου απο τον όγκο του, μιας και ψήνεται στα ζουμιά του. 
Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 1 εβδομάδα. 
Καλή όρεξη!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου