Τι χρειαζόμαστε:
- 6 κολοκύθια μεγάλα
- 1 αυγό
- 1 χούφτα μαιντανό
- 1 χούφτα άνιθο
- 1 χούφτα δυόσμο
- 1 χούφτα παρμεζάνα
- 1 χούφτα φρυγανιά τριμμένη
- μισή χούφτα βασιλικό
- αλεύρι
- 1 κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Τρίβουμε τα κολοκύθια στην χοντρή μεριά του τρίφτη και τα στίβουμε να μην έχουν καθόλου υγρά.
- Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε το αυγό, τα μυρωδικά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το τυρί, την φρυγανιά, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να σφίξει η ζύμη.
- Πλάθουμε.
- Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά έως να πάρουν χρώμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνονται πολύ αφράτοι αυτοί οι κολοκυθοκεφτέδες, σερβίρεται με φετούλα. Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου