Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Κολοκυθοκεφτέδες


Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 κολοκύθια μεγάλα
  • 1 αυγό
  • 1 χούφτα μαιντανό
  • 1 χούφτα άνιθο
  • 1 χούφτα δυόσμο
  • 1 χούφτα παρμεζάνα
  • 1 χούφτα φρυγανιά τριμμένη
  • μισή χούφτα βασιλικό
  • αλεύρι
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Τρίβουμε τα κολοκύθια στην χοντρή μεριά του τρίφτη και τα στίβουμε να μην έχουν καθόλου υγρά.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε το αυγό, τα μυρωδικά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το τυρί, την φρυγανιά, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να σφίξει η ζύμη.
  3. Πλάθουμε.
  4. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά έως να πάρουν χρώμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνονται πολύ αφράτοι αυτοί οι κολοκυθοκεφτέδες, σερβίρεται με φετούλα. Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου