Για όσους δεν συμπαθούν τις μελιτζάνες μια διαφορετική γεύση στα γνωστά μας παπουτσάκια.
Τι χρειαζόμαστε:
- 6-7 Κολοκύθια μεγάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- ρίγανη
- 300-400 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- Μπεσαμέλ
Πώς το κάνουμε:
- Καθαρίζουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε στη μέση και κάνουμε μικρή γουβίτσα.
- Έχουμε βάλει σε κατσαρόλα νερό με αλάτι και μόλις κοχλάσει τα ρίχνουμε για λίγα λεπτά.
- Τα παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
- Φτιάχνουμε τον κιμά, τσιγαρίζοντας κρεμμύδι, τον κιμά και λίγη ντομάτα, σβήνουμε με λίγο ζεστό νερό ή κρασί, ίσα ίσα για να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και μυρωδικά (προτιμώ θυμάρι και ρίγανη).
- Γεμίζουμε τα κολοκύθια προσέχοντας να μην ξεχειλίζει ο κιμάς.
- Τέλος φτιάχνουμε μια σφιχτή κρέμα μπεσαμέλ και βάζουμε πάνω σε κάθε κολοκυθάκι. Θα ακολουθήσει και η συνταγή της μπεσαμέλ στη συνέχεια του blog.
- Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να φουσκώσει η μπεσαμέλ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να αντικαταστήσετε με πατάτες ή πιπεριές.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου