Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Παπουτσάκια κολοκύθια

Για όσους δεν συμπαθούν τις μελιτζάνες μια διαφορετική γεύση στα γνωστά μας παπουτσάκια.



Τι χρειαζόμαστε:

  • 6-7 Κολοκύθια μεγάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • ρίγανη
  • 300-400 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • Μπεσαμέλ

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε στη μέση και κάνουμε μικρή γουβίτσα.
  2. Έχουμε βάλει σε κατσαρόλα νερό με αλάτι και μόλις κοχλάσει τα ρίχνουμε για λίγα λεπτά.
  3. Τα παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
  4. Φτιάχνουμε τον κιμά, τσιγαρίζοντας κρεμμύδι, τον κιμά και λίγη ντομάτα, σβήνουμε με λίγο ζεστό νερό ή κρασί, ίσα ίσα για να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και μυρωδικά (προτιμώ θυμάρι και ρίγανη).
  5. Γεμίζουμε τα κολοκύθια προσέχοντας να μην ξεχειλίζει ο κιμάς.
  6. Τέλος φτιάχνουμε μια σφιχτή κρέμα μπεσαμέλ και βάζουμε πάνω σε κάθε κολοκυθάκι. Θα ακολουθήσει και η συνταγή της μπεσαμέλ στη συνέχεια του blog.
  7. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να φουσκώσει η μπεσαμέλ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να αντικαταστήσετε με πατάτες ή πιπεριές.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου