Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Πορτοκαλόπιτα του Παντελή

Νόστιμο και δροσερό επιδόρπιο σερβίρεται ιδανικά με παγωτό.



    Τι χρειαζόμαστε:


  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1-2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπεϊκιν πάουντερ
  • ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
  • ένα πακέτο φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι:
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)
  • φλούδα ενός πορτοκαλιού

Πώς το κάνουμε:


  1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απο τα φύλλα σε ένα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα. Όταν γίνει ομοιογενές ρίχνουμε τα φύλλα τα οποία και έχουμε κόψει στα 4. Τσαλακώνουμε τα κομμένα φύλλα και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
  2. Αφού τελειώσουν τα φύλλα, βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο.
  3. Βράζουμε όλα τα υλικά που αναγράφονται για το σιρόπι και το αφήνουμε να δέσει.
  4. Όταν ψηθεί το γλυκό μας, το χαράζουμε και ρίχνουμε κρύο το σιρόπι. 

Λίγα μυστικά ακόμα


Το λάδι μπορεί να αντικατασταθεί απο ηλιέλαιο. Σε περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο επειδή είναι πιο βαριά η γεύση του βάζουμε λιγότερη ποσότητα. Όταν βράσει το σιρόπι αφαιρούμε την φλούδα από το πορτοκάλι για να μην πικρίσει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου