Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Γεμιστά

Κλασσικό παραδοσιακό φαγητό για μπελαλίδες.



Τι χρειαζόμαστε:

  • 10 λαχανικά ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες ή ό,τι μας αρέσει.
  • λάδι
  • 200 γρ. ρύζι για γεμιστά ή σπυρωτό ανάλογα με το γούστο μας
  • 4 κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • πατάτες
  • αλάτι, πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

1. Κόβουμε απο το κάθε λαχανικό το ''καπάκι'' και το κρατάμε για αργότερα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μέσα, την ψίχα.
2. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ταψί και τα πασπαλίζουμε εσωτερικά λίγο αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη
3. Βάζουμε στο μούλτι την ψίχα από όλα τα λαχανικά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο και τα πολτοποιούμε.
4. Τα βάζουμε όλα σε μια κατσαρόλα, με λίγο λάδι, λίγο νερό, το ρύζι και αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο 5 λεπτά περίπου.
5. Γεμίζουμε τα λαχανικά, τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους, ρίχνουμε από πάνω λάδι και τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
6. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε, τις τοποθετούμε στο ταψί ανάμεσα στα γεμιστά και τις αλατοπιπερώνουμε. Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω τυχόν γέμιση που μας έμεινε.
7. Μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 ανάλογα με τον φούρνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκιμάστε να βάλετε λίγο Κουάκερ στη γέμιση δίνει μια ιδιαίτερη γεύση. Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου