Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Γίγαντες στο φούρνο


Τι χρειαζόμαστε:


  • 500 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 1 ντοματοχυμό τύπου πουμαρό
  • 1 κ.σ μαΐντανό ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τα φασόλια σε νερό και τα αφήνουμε απο το προηγούμενο βράδυ.
  2. Βράζουμε τους γίγαντες για περίπου 1 1/2  ώρα ή στη χύτρα για 30΄ λεπτα.
  3. Χτυπάμε στο μούλτι τις ντομάτες, το σκόρδο και τα κρεμμύδια, αφού γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα τα προσθέτουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το ντοματοχυμό, το μαιντανό, τα καρότα, το αλάτι, το πιπέρι, τα δαφνόφυλλα, το ελαιόλαδο και τα σωτάρουμε.
  4. Μόλις βράσουν τα φασόλια τα βάζουμε στο ταψί και προσθέτουμε περίπου ένα νεροπότηρο νερό.
  5. Προσθέτουμε και την σάλτσα και ανακατεύουμε.
  6. Ψήνουμε για 1 1/2 ώρα στους 180 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο. 

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό γίνεται νοστιμότερο αν το ψήσουμε σε γάστρα. 
15 λεπτά πριν ετοιμαστεί μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένη φρυγανιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο έως ότου ροδίσει το φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου