Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Κεμπάπ

Από τις αγαπημένες μου συνταγές κεμπάμπ, θυμίζει την παραδοσιακή συνταγή αλλά με δικές μου τροποποιήσεις.


Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. κιμά αρνίσιο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 πιπεριές φλωρίνης 
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 του κρασοπότηρου ελαιόλαδο
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας πάπρικα 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό πιπέρι
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κρασοπότηρο νερό
  • 2 ασπράδια

Πώς το κάνουμε:


  1. Πολτοποιούμε στο μούλτι τις πιπεριές, το νερό και το σκόρδο μεχρι να γίνουν πολτός.
  2. Σε ένα λεκανάκι βαζουμε τους κιμάδες τον πολτό και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ωρες.
  3. Ψήνουμε στο γκρίλ ή στα κάρβουνα, αφου τα κάνουμε μπαστουνάκια,και τα αλείψουμε με λίγο λάδι (το λάδι που γράφω να μπει στη συνταγή είναι για να μπεί μέσα στο μείγμα. Για την επάλειψη θέλουμε έξτρα λάδι).

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καπνιστή πάπρικα για ιδιαίτερη γεύση. Την συγκεκριμένη συνταγή την έχω κάνει και με χοιρινό κιμά τον οποίο τύλιξα με πίτα συνταγή που μοιάζει με τα γνωστά μας σουβλάκια.

Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου