Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Κρητικός ντάκος από τον Γιώργο

Μια πολύ νόστιμη και εύκολη καλοκαιρινή συνταγή η οποία μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό.


Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 κρητικοί ντάκοι ή παξιμαδάκια τύπου ντάκο
  • 3-4 ώριμες ντομάτες
  • τυρί φέτα (όση θέλετε εσείς)
  • 1 φλυτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • ξύδι
  • ρίγανι

Πώς το κάνουμε:

  1. Πασπαλίζουμε τους ντάκους με λάδι και ξύδι.
  2. Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντόματες ή μπορούμε να τις κόψουμε σε κυβάκια
  3. Στη συνέχεια περιχύνουμε τους ντάκους μας με το μείγμα.
  4. Πασπαλίζουμε τους ντάκους με το κρεμμύδι και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα
  5. Τελειώνουμε προσθέτοντας επιπλέον λάδι, ξύδι και ρίγανη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό για γευστικούς ντάκους είναι το πρώτο βήμα, καλή επάλειψη λαδιού και αρκετό ξύδι ανάλογα με τα γούστα.
Μπορείτε να προσθέσετε ελιές ή και κάπαρη.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου