Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Σπετσοφάι

Σπετσοφάι για μερακλήδες.



Τι χρειαζόμαστε:


  • 3 λουκάνικα κομμένα ροδέλες
  • ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πιπεριές πράσινες χονδροκομμένες
  • 1 πιπεριά κόκκινη χονδροκομμένη
  • 1 καρότο ροδέλες
  • 2 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. πάπρικα 
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

  1. Τηγανίζουμε ελαφριά στο λάδι τα λουκάνικα και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
  2. Ρίχνουμε στο τηγάνι και σωτάρουμε με την σειρά τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τις πιπεριές και το καρότο.
  3. Σβήνω με το κρασί και αφήνω λίγο να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτω την ντομάτα και όλα τα μπαχαρικά και την ζάχαρη.
  5. Αφήνω σε χαμηλά φωτιά να βράσει η σάλτσα για 10'.
  6. Προσθέτω τα λουκάνικα και μαγειρεύω ακόμα 20'.
  7. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νεράκι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρησιμοποιήστε λουκάνικα με πράσο, είναι τα νοστιμότερα. Φροντίστε να μείνει αρκετό ζουμάκι γιατί το φαγητό αυτό είναι ιδανικό να βουτάτε το ψωμί.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου