Παραδοσιακό γεύμα με όσπρια.
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 κούπες χοντρές φακές
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 φύλλο δάφνης
- 3-4 ντομάτες ώριμες σάλτσα
- 1 ποτήρι νερό
- 2 κ.σ. ξύδι
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
- αλάτι
Πώς το κάνουμε:
- Βάζω νερό στην κατσαρόλα και τις φακές για να πάρουν βράση.
- Βάζω το κρεμμύδι και αφήνω να βράσουν ένα δεκάλεπτο.
- Στη συνέχεια ρίχνω την σάλτσα ντομάτας, νερό, το αλάτι, ρίγανη και χαμηλώνω την φωτιά.
- Δοκιμάζω τις φακές στο δεκάλεπτο κι αν έχουν μαλακώσει αρκετά βάζω το λάδι και το ξύδι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ξύδι δίνει ιδιαίτερη νοστιμάδα στο φαγητό μας.
Καλή όρεξη!
