Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 200 γρ. χυμό ντομάτας πουμαρό
- 2 ποτήρια ρύζι
- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Σοτάρουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τα καλαμαράκια μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα και μισό φλιτζάνι ζεστό νερό.
- Με κλειστό το καπάκι βράζουμε σε μέτρια φωτιά τα καλαμαράκια για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Βράζουμε το ρύζι ανάλογα με την συνταγή του και συνοδεύουμε το φαγητό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να προσθέσουμε στο ρύζι, αρακά, κολοκυθάκι ή και καρότο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου