Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Καλαμαράκια με ρύζι



Τι χρειαζόμαστε:


  • 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. χυμό ντομάτας πουμαρό
  • 2 ποτήρια ρύζι
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:


  1. Σοτάρουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα και μισό φλιτζάνι ζεστό νερό.
  4. Με κλειστό το καπάκι βράζουμε σε μέτρια φωτιά τα καλαμαράκια για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Βράζουμε το ρύζι ανάλογα με την συνταγή του και συνοδεύουμε το φαγητό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να προσθέσουμε στο ρύζι, αρακά, κολοκυθάκι ή και καρότο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Καλή όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου