Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Φάβα

Νόστιμο παραδοσιακό ορεκτικό.


Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. φάβα
  • λάδι
  • αλάτι
  • 2 κρεμμύδια ολόκληρα
Για το γαρνίρισμα: 
  • λάδι
  • λεμόνι
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Πώς το κάνουμε:


    1. Ξεπλένουμε τη φάβα. Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό (να την καλύψει και άλλο τόσο περίπου). Πρέπει να την προσέχουμε πολύ μέχρι να βράσει, γιατί αφρίζει και φουσκώνει πολύ.
    2. Την ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και τα κρεμμύδια.
    3. Την αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά, για 1 ώρα, μέχρι να χυλώσει.
    4. Μετά την περνάμε από το μούλτι και γίνεται σαν κρέμα (μαζί με τα κρεμμύδια).
    5. Τη σερβίρουμε κρύα ή ζεστή με λάδι, λεμόνι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Όταν αρχίσει να φουσκώνει η φάβα κατά την βράση προσθέτουμε λάδι γιατί έχει την ιδιότητα να καταστέλλει λίγο το φούσκωμα.
    Προαιρετικά σερβίρουμε με λιαστή ντομάτα ή και κάπαρη. Καλή όρεξη

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου