Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Γιουβαρλάκια της Ρόης

Νόστιμα γιουβαρλάκια με σάλτσα αυγολέμονο.



Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. κιμά ανάμεικτο μοσχαρίσιο, χοιρινό
  • 1/2 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 8 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι ή γλασσέ
  • 3 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 2 αβγά
  • 3 κουτ. σούπας δύοσμο
  • 1 φλυτζάνι χυμό ντομάτας
  • 1-2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι

Πώς το κάνουμε:


1)Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγανάκι με λάδι.
2)Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη ή μίξερ και προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε πλύνει 2-3 φορές), το κρεμμύδι, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
3)Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μας.
4)Βάζουμε στη κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει.
5)Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε στη κατσαρόλα.
6)Μετά τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με όσο ζουμί θέλουμε.
7)Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό του λεμονιού και προσθέτουμε σιγά σιγά ζουμί από τα γιουβαρλάκια για να ζεσταθεί το μείγμα.
8)Στη συνέχεια περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε έως ότου βράσει η σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να αλευρώσετε τα γιουβαρλάκια πρίν τα βάλετε στην κατσαρόλα, με αυτόν τον τρόπο χυλώνει καλύτερα η σάλτσα. Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου