Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Γιουβέτσι μοσχάρι

Το παραδοσιακό Ελληνικό γιουβέτσι.


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
  • 1 κιλό μοσχάρι 
  • 1 ντοματοπελτέ
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ αλάτι
  • 1/2 κ.γ πιπέρι
  • 1 κ.σ. πάπρικα 
  • 1/2 κ.γ κύμινο
  • 1 δάφνη
  • 3 ντομάτες, κομμένες ροδέλες,για την επικάλυψη στο τέλος
  • 1/2 κούπα αλμυρό τυρί τριμμένο
  • 1 λίτρο περίπου ζεστό νερό

Πώς το κάνουμε:


    1. Τσιγαρίζω το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτω και το κρέας κομμένο σε μερίδες.
    2. Μόλις πάρει χρωμα ρίχνω τον ντοματοπελτέ, όλα τα μπαχαρικά και το ζεστό νερό και το αφήνω να βράσει για 1 ώρα και 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
    3. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς ανάλογα πάντα με τον φούρνο και όταν γίνει το κρέας το τοποθετώ σε ένα ταψί και αν χρειάζεται προσθέτω λίγο νερό επιπλέον για το κριθαράκι.
    4. Το βάζω στο φούρνο και όταν το νερό αρχίζει να κοχλάζει ελαφρώς προσθέτω και το κριθαράκι και ανακατεύω να πάει παντού. Στα 10 λεπτά βάζω πάνω από το ταψί τις ντομάτες ροδέλες (να καλύψουν όλο το φαγητό) και πασπαλίζω με το τυράκι.
    5. Το ψήνω για άλλα 10 λεπτά.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Μπορεί να αντικατασταθεί το μοσχάρι με αρνί. Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα. 
    Καλή όρεξη!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου