Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Αρνί στο φούρνο με πατάτες από τον Γιώργο

Για τους λάτρεις του χωριάτικου μυρωδάτου φαγητού!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κιλά αρνί
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • Ρίγανι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 ποτήρια ελαιόλαδο

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα ταψί τοποθετούμε το αρνί και τις πατάτες αφού πρώτα τις έχουμε καθαρίσει και τις έχουμε κόψει.
  2. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και του ανοίγουμε τρύπες προσθέτοντας σε κάθε μία μισή σκελίδα σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού ανακατεμένο με την μουστάρδα.
  4. Τα ανακατεύουμε καλά μέσα στο ταψί, ρίχνουμε το λάδι, ρίγανη και 2 σκελίδες σκόρδο στις πατάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 120 λεπτά περίπου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό πρέπει να ψηθεί αργά σε χαμηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον 2 ώρες. Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου