Για τους λάτρεις του χωριάτικου μυρωδάτου φαγητού!
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 κιλά αρνί
- 1 1/2 κιλό πατάτες
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- Χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ μουστάρδα
- Ρίγανι
- Αλάτι-πιπέρι
- 2 ποτήρια ελαιόλαδο
Πώς το κάνουμε:
- Σε ένα ταψί τοποθετούμε το αρνί και τις πατάτες αφού πρώτα τις έχουμε καθαρίσει και τις έχουμε κόψει.
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και του ανοίγουμε τρύπες προσθέτοντας σε κάθε μία μισή σκελίδα σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού ανακατεμένο με την μουστάρδα.
- Τα ανακατεύουμε καλά μέσα στο ταψί, ρίχνουμε το λάδι, ρίγανη και 2 σκελίδες σκόρδο στις πατάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 120 λεπτά περίπου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φαγητό πρέπει να ψηθεί αργά σε χαμηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον 2 ώρες. Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου