Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Μανιτάρια πλευρώτους με μουστάρδα


Τι χρειαζόμαστε 


  • 1 κιλό πλευρώτους καθαρισμένα
  • 70ml ελαιόλαδο
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 300 ml ζωμός λαχανικών
  • 80 γραμμ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο ξερό (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μαιντανό και φύλλα παρμεζάνας ή οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας μας για γαρνιτούρα.

Πώς το κάνουμε:

  1. Ξεκινάμε την προετοιμασία μας προθερμαίνοντας το φούρνο στους 160 C.
  2. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι και τοποθετούμε μια στρώση από πλευρώτους με το κοτσάνι προς τα πάνω.
  3. Σε ένα βαθύ μπωλ βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ζωμό, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο κοπανισμένο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να αναμιχθούν τα υλικά.
  4. Περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μανιτάρια και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά έως ότου μαλακώσουν αλλά να συνεχίζουν να είναι ζουμερά.
  5. Σερβίρουμε σε πιατέλα με μαιντανό και φύλλα παρμεζάνας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκιμάστε τα ζεστά ή κρύα! 
Καλή όρεξη!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου