Τι χρειαζόμαστε
- 1 κιλό πλευρώτους καθαρισμένα
- 70ml ελαιόλαδο
- χυμός 1 λεμονιού
- 300 ml ζωμός λαχανικών
- 80 γραμμ. μουστάρδα απαλή
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο ξερό (προαιρετικά)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μαιντανό και φύλλα παρμεζάνας ή οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας μας για γαρνιτούρα.
Πώς το κάνουμε:
- Ξεκινάμε την προετοιμασία μας προθερμαίνοντας το φούρνο στους 160 C.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι και τοποθετούμε μια στρώση από πλευρώτους με το κοτσάνι προς τα πάνω.
- Σε ένα βαθύ μπωλ βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ζωμό, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο κοπανισμένο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να αναμιχθούν τα υλικά.
- Περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μανιτάρια και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά έως ότου μαλακώσουν αλλά να συνεχίζουν να είναι ζουμερά.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα με μαιντανό και φύλλα παρμεζάνας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δοκιμάστε τα ζεστά ή κρύα!
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου