Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Λεμονόπιτα

Μια εύκολη παραλλαγή της λεμονόπιτας/lemon pie.



Τι χρειαζόμαστε:

  • 1,5 πακέτο μπισκότα digestive
  • 125 γρ. μαργαρίνη (λιωμένη)
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 ζουμερό λεμόνι

Πώς το κάνουμε:

  1. Κατά τη γνωστή διαδικασία τρίβουμε τα μπισκότα στο multi και τα ενώνουμε με τη μαργαρίνη. Τα στρώνουμε στην ταρτιέρα μας και το βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι το ζαχαρούχο και το λεμόνι. Σε αυτή τη φάση να σας πώ ότι η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ ελλαστική ως προς τη ποσότητα των υλικών.
  3. Αφου το ανακατέψουμε το στώνουμε πάνω στη βάση και το τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει.
  4. Περίπου σε 4 ώρες μπορείτε να απολαύσετε ένα δροσερο και ελαφρύ επιδόρπιο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να ρίξετε θρυματισμένα μπισκότα για ντεκόρ ή και σαντιγή. Καλή όρεξη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου