Τι χρειαζόμαστε:
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί (αρετσίνωτο)
- 1 ποτήρι του νερού λάδι
- 1/2 ποτήρι του νερού κεφαλοτύρι
- 1/2 κ. του γλυκού αλάτι
- 1 φλ. του καφέ σουσάμι
Πώς το κάνουμε:
- Αδειάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και ανοίγουμε μια λακουβίτσα στην οποία ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί (εάν θέλουμε βάζουμε μέσα και λίγο σουσάμι)
- Τα ανακατεύουμε και τα ζυμώνουμε, στην συνέχεια τα πλάθουμε και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Πλάθουμε σε κανονικό μέγεθος και σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο
Λίγα μυστικά ακόμα
Tα κουλουράκια μας είναι έτοιμα μόλις ροδίσουν.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου