Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Κουλουράκια κρασιού απο τον Παντελή

Τι χρειαζόμαστε:


  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί (αρετσίνωτο)
  • 1 ποτήρι του νερού λάδι
  • 1/2 ποτήρι του νερού κεφαλοτύρι 
  • 1/2 κ. του γλυκού αλάτι
  • 1 φλ. του καφέ σουσάμι

Πώς το κάνουμε:


  1. Αδειάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και ανοίγουμε μια λακουβίτσα στην οποία ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί (εάν θέλουμε βάζουμε μέσα και λίγο σουσάμι)
  2. Τα ανακατεύουμε και τα ζυμώνουμε, στην συνέχεια τα πλάθουμε και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  3. Πλάθουμε σε κανονικό μέγεθος και σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
  4. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο

Λίγα μυστικά ακόμα

Tα κουλουράκια μας είναι έτοιμα μόλις ροδίσουν.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου