Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Η Τυρόπιτα της Ρόης



Τι χρειαζόμαστε:


  • 200 γρ. gouda
  • 200 γρ. edam
  • 200 γρ. κασέρι
  • 300 γρ. φέτα
  • 1/2 ποτήρι μαργαρίνη λιωμένη
  • 3 αυγά
  • 1 τενεκεδάκι σόδα

Πώς το κάνουμε:


  1. Αλείφουμε το ταψί με μαργαρίνη και βάζουμε τα μισα φύλλα σουρωτά (πλισσέ), το ένα δίπλα στο άλλο.
  2. Τοποθετούμε τις φέτες τυριού σε στρώσεις και την φέτα τριμμένη στο χέρι ανάμεσα.
  3. Τελειώνουμε με τα φύλλα πάλι κατά τον ίδιο τρόπο και περιχύνουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη.
  4. Την χαράζουμε σε κομμάτια, χτυπάμε τα 3 αυγά και την σόδα και την περιχύνουμε απο πάνω κουνώντας το ταψί να πάει παντού. 
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45' (ανάλογα με τον φούρνου).

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κίτρινα τυριά με οποιαδήποτε της αρεσκείας σας. Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου