Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Γαύρος κοκκινιστός

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. γαύρος
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ποτήρια σάλτσα ντομάτας ή κομματάκια ντομάτας
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Ρίγανη

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε το γαύρο από τα εντόσθια. Προαιρετικά, βγάζουμε και το κόκκαλο αν θέλουμε να το φιλετάρουμε.
  2. Σωτάρουμε σε τηγάνι το σκόρδο ψιλοκομμένο σε λίγο λάδι και προσθέτουμε τη ντομάτα και ένα ποτηράκι κρασιού νερό.
  3. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση, περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το γαύρο και ανακατεύουμε προσεκτικά. Αφήνουμε περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας που και που, προσέχοντας μη διαλυθεί ο γαύρος.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό γίνεται στο τηγάνι. 
Σερβίρεται με μπόλικο ψωμάκι και Καλή όρεξη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου