Τι χρειαζόμαστε:
- 3 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 80 ml γάλα
- 150 γρ. αλεύρι
- 1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
- 3 μπανάνες
- 100 γρ. της μαύρης σοκολάτας
Πώς το κάνουμε:
- Τρίβουμε την σοκολάτα και κόβουμε τις μπανάνες ροδέλες.
- Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, χτυπάμε τ'ασπράδια μέχρι να σφήξουν.
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο χλιαρό, μετά βάζουμε το γάλα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Μ'ένα ξύλινο κουτάλι προσθέτουμε τις μπανάνες και την σοκολάτα κι αναμειγνύουμε καλά.
- Τέλος προσθέτουμε τ'ασπράδια κι αναμειγνύουμε.
- Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε την φόρμα της επιλογής μας και ψήνουμε το κεικ μας στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Αφού κρυώσει το βγάζουμε από την φόρμα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δοκιμάστε το και για πρωινό.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου