Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Κέικ μπανάνα σοκολατα


Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο 
  • 80 ml γάλα
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3 μπανάνες
  • 100 γρ. της μαύρης σοκολάτας

Πώς το κάνουμε:

  1. Τρίβουμε την σοκολάτα και κόβουμε τις μπανάνες ροδέλες.
  2. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, χτυπάμε τ'ασπράδια μέχρι να σφήξουν.
  3. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο χλιαρό, μετά βάζουμε το γάλα.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  5. Μ'ένα ξύλινο κουτάλι προσθέτουμε τις μπανάνες και την σοκολάτα κι αναμειγνύουμε καλά.
  6. Τέλος προσθέτουμε τ'ασπράδια κι αναμειγνύουμε.
  7. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε την φόρμα της επιλογής μας και ψήνουμε το κεικ μας στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
  8. Αφού κρυώσει το βγάζουμε από την φόρμα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκιμάστε το και για πρωινό.
Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου