Τι χρειαζόμαστε:
- 500 γρ. γαύρος
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 ποτήρια σάλτσα ντομάτας ή κομματάκια ντομάτας
- Λάδι
- Αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Ρίγανη
Πώς το κάνουμε:
- Καθαρίζουμε το γαύρο από τα εντόσθια. Προαιρετικά, βγάζουμε και το κόκκαλο αν θέλουμε να το φιλετάρουμε.
- Σωτάρουμε σε τηγάνι το σκόρδο ψιλοκομμένο σε λίγο λάδι και προσθέτουμε τη ντομάτα και ένα ποτηράκι κρασιού νερό.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το γαύρο και ανακατεύουμε προσεκτικά. Αφήνουμε περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας που και που, προσέχοντας μη διαλυθεί ο γαύρος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φαγητό γίνεται στο τηγάνι.
Σερβίρεται με μπόλικο ψωμάκι και Καλή όρεξη!